Hoe begint u een oefenprogramma voor kniepijn Wanneer u kniepijn heeft, bent u misschien geneigd om trainingen over te slaan. Bewegen voelt immers niet goed als u pijn heeft - vooral niet als u de hele tijd pijn heeft. Maar deze aanpak zal uw kniepijn niet helpen. Het kan het zelfs erger maken. Start het genezingsproces van uw lichaam door regelmatig te oefenen met lichte tot matige pijn, zelfs als het in het begin ongemakkelijk voelt. Zolang u deze routine volhoudt, bouwt u kracht en flexibiliteit op, vermindert u het risico op blessures en verbetert u uw algemene gezondheid.
Verstuikingen van de enkel zijn niet ongewoon en kunnen op elke leeftijd optreden. Ze worden meestal veroorzaakt door overrekking of snelle vertraging van het enkelgewricht, maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door een val op een ongelijke ondergrond. Verstuikingen van de enkel treden meestal op bij een plotselinge verdraaiing of rotatie van de enkel. Hierdoor kunnen de gewrichtsbanden uitrekken, wat pijn en zwelling veroorzaakt. De ligamenten die de enkel ondersteunen worden de ligamenteuze structuren genoemd. Wanneer deze structuren uitgerekt of geblesseerd zijn, kan de enkel instabiel worden. Daarnaast leidt een enkelverstuiking vaak tot bijkomende letsels, zoals een gescheurde gewrichtsband in het enkelgewricht (tibiale plateau fractuur), een gescheurde meniscus en fracturen van de botten die het enkelgewricht omringen (mediale malleolus). In de meeste gevallen geneest een enkelverstuiking binnen 4-6 weken. Als ze eenmaal genezen zijn, is het belangrijk ze te beschermen tegen verder letsel door het dragen van geschikte schoenen met goede steun voor de voetholte en het dragen van de juiste vulling rond de enkel. Patiënten met ernstige spierzwakte in hun benen moeten mogelijk oefeningen doen om hun onderste ledematen te versterken voordat ze hun normale activiteiten kunnen hervatten. Indicaties voor behandeling van een enkelverstuiking zijn pijn, instabiliteit en mogelijke misvorming van de voet of enkel.
Een baan als assistent fysiotherapeut is uitdagend maar lonend. Lees verder om meer te weten te komen over wat het inhoudt, wat je moet weten voor je er naar solliciteert en de voor- en nadelen van een baan!
De schouder is een complex gewricht waarin gewrichten samenwerken om een bewegingspatroon te vormen. Er zijn veel spieren en pezen die aan deze botten vastzitten om ons in staat te stellen te bewegen of dingen op te tillen. Wanneer deze structuren geblesseerd raken of overmatig worden gebruikt, kan dit pijn veroorzaken. Dit wordt schouderpijn genoemd. De schouderpijn kan mild of ernstig zijn, afhankelijk van hoe erg de blessure is. Het kan veroorzaakt worden door het beoefenen van sporten zoals honkbal, basketbal of voetbal; te veel sporten; of gewoon veroudering. Fysiotherapie kan helpen bij schouderpijn door te werken aan het rekken van de spieren van de schouder, het verbeteren van het bewegingsbereik, en het verlichten van pijn van andere blessures zoals artritis of slijmbeursontsteking.
Als u uw onderzoek hebt gedaan en fysiotherapie wilt proberen voor uw blessure, ziekte of gezondheidsprobleem, volg dan deze stappen om een fysiotherapeut te vinden en te kiezen die u bevalt: - Evalueer uw eigen gezondheidstoestand : Het eerste wat u moet doen is uw gezondheidstoestand evalueren en bepalen of fysiotherapie geschikt voor u is. Als u vragen heeft of u naar een fysiotherapeut moet gaan, praat dan met uw arts. - Doe wat onderzoek : Als u eenmaal hebt besloten om naar een fysiotherapeut te gaan, doe dan wat onderzoek en maak een lijst van potentiële therapeuten bij u in de buurt. U kunt therapeuten vinden via uw arts of ziektekostenverzekeraar, websites, of apps waarmee u kunt zoeken op specialisme, geaccepteerde verzekering, locatie en kosten. - Bezoek de therapeuten op uw lijst: Zodra u een lijst van therapeuten hebt, bezoekt u ze en stelt u de vragen die u hebt onderzocht om u te helpen uw opties te beperken. - Kies een therapeut op basis van uw behoeften, effectiviteit en de relatie met de therapeut: Kies ten slotte een therapeut die aan uw behoeften voldoet, effectief is in de behandeling van uw aandoening en met wie u een goede relatie en verstandhouding voelt.
Fysiotherapeuten zijn opgeleid om mensen te helpen met chronische pijn om te gaan. Zij kunnen mensen geruststellen en begeleiden bij het omgaan met pijn en het veilig oefenen. Fysiotherapie kan ook worden gebruikt om acute blessures en spierverrekkingen te behandelen. Fysiotherapie kan mensen met nek- en rugklachten ook helpen hun bewegingsbereik te verbeteren, zodat ze activiteiten als tillen, buigen of reiken kunnen uitvoeren zonder zichzelf pijn te doen. En het kan mensen helpen die moeite hebben met het bewegen van hun nek of hoofd tijdens het slapen. Naast het helpen van mensen met chronische pijn en blessures, kunnen fysiotherapeuten mensen ook helpen om blessures in de toekomst te voorkomen en het risico op het ontwikkelen van een handicap later in het leven te verminderen. Fysiotherapeuten zijn ook opgeleid om te werken met mensen die een handicap of beperking hebben waardoor ze bepaalde activiteiten niet kunnen doen of zich niet gemakkelijk kunnen verplaatsen. Fysiotherapeuten kunnen u bijvoorbeeld leren hoe u een rolstoel of wandelstok kunt gebruiken voor een betere mobiliteit. Ook kunnen zij samen met u oefeningen doen om uw kracht en flexibiliteit te verbeteren, zodat u zich gemakkelijker kunt verplaatsen.
Knieklachten kunnen op elke leeftijd optreden, maar komen het vaakst voor bij mensen ouder dan 40 en bij mensen met eerdere knieproblemen. Mensen met een voorgeschiedenis van letsels aan de voorste kruisband (ACL) hebben bijvoorbeeld een grotere kans op het ontwikkelen van artritis in het kniegewricht. Knieklachten kunnen ook veroorzaakt worden door sportblessures, zoals letsel aan de meniscus (kraakbeen in het kniegewricht). Naast leeftijd en eerdere blessures zijn andere risicofactoren voor knieproblemen overgewicht, obesitas, hoge bloeddruk, diabetes en het hebben van bepaalde medische aandoeningen zoals reumatoïde artritis. Knieklachten kunnen uw manier van lopen beïnvloeden, waardoor u moeilijk of helemaal niet kunt lopen. Ze kunnen het ook pijnlijk maken om lang te zitten of te staan. Als u kniepijn ervaart die u ervan weerhoudt te doen wat u graag doet, ga dan naar uw fysiotherapeut. Hij of zij kan u behandelingsopties bieden die u zullen helpen uw actieve levensstijl terug te vinden!